QR kódos címkék

QR Kód 01

A QR kódok térhódítása az utóbbi időben különösen növekszik, felhasználási módjuk meglehetősen sokrétű.

Valójában a QR kód egy kétdimenziós vonalkód.

Népszerűségének egyik oka, hogy akár egy mobiltelefonnal is rendkívül könnyen olvasható, mivel bármely irányból pontosan és meglepően gyorsan érzékelhető.

Gyors elterjedését különösen segíti, hogy felhasználása semmiféle jogdíj megfizetéséhez nem kötött, így alkalmazása gyakorlatilag ingyenes.

További előnye, hogy egy QR kód meglepően sok információt képes tárolni viszonylag kis helyen.

Azonban nemcsak a QR kód által tárolt információk mennyisége, hanem azok változatossága is figyelmet érdemel.

De milyen adatokat rejthet egy QR kód?

A legegyszerűbb válasz, hogy szinte bármit.

A leggyakrabban használt és legismertebb alkalmazási területe, hogy weboldalakra történő linkhivatkozás áll mögötte.

De tartalmazhat telefonszámot, e-mailcímet, helyettesíthet pl. mozijegyet, beszállókártyát, kupont, közösségi média elérhetőséget is.

Sőt a QR kód mögött akár egy kép vagy videó is rejtőzhet.

Előbbiekből adódóan elkerülhetetlen volt, hogy a QR kódok ruhacímkéken is megjelenjenek.

Jelenleg ruhacímkéken is marketingcélokat szolgálnak, azaz gyártó vagy forgalmazó cégek linkhivatkozásaként szerepelnek.

Természetesen ezekről a felületekről is egyszerűbb és gyorsabb mobiltelefonnal beolvasni az adatokat, mintha manuálisan gépelnénk be a webcímet, telefonszámot vagy e-mailcímet a ruhacímkéről.

A mobiltelefon ma már mindenki zsebében ott lapul, s a QR kód felhasználási körének bővülésével folyamatosan nő azok felhasználók köre, akiknek a telefonján megtalálható QR kód leolvasására való alkalmazás.

Előbbiek alapján megfontolandó lehet a ruhacímkéken is szerepeltetni olyan QR kódokat, amik a forgalmazó vagy gyártó cégek adatait, elérhetőségeit tartalmazzák. Fontos érv mellette, hogy könnyű leolvashatóságuk miatt helyigényük kicsi.

Így többletköltségük elhanyagolható lehet az általa elérhető marketingcélokhoz képest.

Amennyiben szeretné a cége adatait QR kódos formában is feltüntetni ruhacímkéin, forduljon hozzánk bizalommal!

Igény szerint a QR kódok grafikai tervezését, gyártáselőkészítését is vállaljuk.

A ruhacímkék jelenleg is többféle kötelező adatot kell hogy tartalmazzanak. Amennyiben a felügyelő hatóságok által elfogadásra kerül, hogy ilyen formában is feltüntethetők lehetnek ezek a kötelező információk a ruhacímkével ellátott termékeken, ruhacímkéken való felhasználásuk várhatóan jelentősen nőni fog.

Hiszen jóval kisebb címkéken szerepelhet ugyanannyi adat, mint amihez korábban egy nagyobb címke volt szükséges, így költséghatékonyságuk egyértelműen mellettük szól majd.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!